Маргарет Тачер: Даночните обврзници не само што можат, туку и мора да внимаваат како владините службеници ги трошат своите пари

In ЕКР

Кога вашето дете ќе ги заработи првите пари и си купи сладолед, сторете го следново:

1. Пред да има време да го проба сладоледот, земете го и од него каснете 20%.

2. Додека вашето дете изгледа изненадено, каснете уште 30%. Потоа, дајте му го остатокот од сладоледот и објаснете му дека тоа го прави државата со сите пари што некој ги заработува.

И што ќе се случи со секој сладолед што си го купува за себе. Секој процент од каснувањата може да се намали со барање извештај зошто е потребно толку многу да се гризне.

Ако секој родител го стори тоа, се надевам дека ќе порасне генерација на луѓе во земјата кои ќе разберат дека државата нема свои пари – има само пари од даночни обврзници.

И даночните обврзници не само што можат, туку и мора да внимаваат како владините службеници ги трошат своите пари.

Маргарет Тачер

Join Our Newsletter!

Love Daynight? We love to tell you about our new stuff. Subscribe to newsletter!

Ви препорачуваме:

ОМ: Илинден е симбол на македонскиот непокор

Живеејќи го сонот на минатите генерации и гордо сеќавајќи се на борбата за слобода, Обединети за Македонија на сите

Read More...

Љубчо Георгиевски до Сашо Мијалков: Вашите криминални пресметки да си ги вршите внатре во партијата

ВМРО-Народна партија упатува остра реакција на изнесените лаги и невистини од страна на Сашо Мијалков, а на сметка на

Read More...

Раде Милосовски: Груевски и Мијалков ја уништија ВМРО-ДПМНЕ со нивните антидржавни дејствувања

Со резигнираност ги одбиваме обвинувањата на Сашо Мијалков дадени во интервјуто за Македонски весник, во кое користејки класичен спин,

Read More...

Mobile Sliding Menu

error: Content is protected !!