ДПМНЕ понуди системски пустош на цел источен регион, кога се овозможи слобода градовите од Истокот започнаа со севкупен локален развој.

In Македонија

Кандидатот за пратеник од коалицијата „Можеме“ Љупчо Балкоски со своја анализа за тоа како ДПМНЕ за една деценија системски го опустоши Источниот регион на Македонија.

Изборната единица 3 и Источна Македонија беше присвојувана од ДПМНЕ на следниот начин:
– го осиромашија населението
– на младите работоспособни луѓе не им создадоа можност за работа и ги турнаа да ја напуштат земјата и да не се вратат повторно
– ги ограничија студентите да студираат на факултети што ги направија во секој град без никакви услови, само да ги држат под контрола
– најниски плати и социјална помош само за тие што ќе гласаат за нив
– ограничени субвенции во земјоделието само за нивни членови кои се зачленуваа под притисок
– притисок, уцени, заплашувања, затворања и бркања од работа на останатото опозициско настроено население.
На ваков начин се прикажуваше дека ДПМНЕ е цела Источна Македонија.

Кога се овозможи слобода, ослободување од режимот на ДПМНЕ, градовите од Истокот започнаа со севкупен локален развој.

Join Our Newsletter!

Love Daynight? We love to tell you about our new stuff. Subscribe to newsletter!

Ви препорачуваме:

ОМ: Илинден е симбол на македонскиот непокор

Живеејќи го сонот на минатите генерации и гордо сеќавајќи се на борбата за слобода, Обединети за Македонија на сите

Read More...

Љубчо Георгиевски до Сашо Мијалков: Вашите криминални пресметки да си ги вршите внатре во партијата

ВМРО-Народна партија упатува остра реакција на изнесените лаги и невистини од страна на Сашо Мијалков, а на сметка на

Read More...

Раде Милосовски: Груевски и Мијалков ја уништија ВМРО-ДПМНЕ со нивните антидржавни дејствувања

Со резигнираност ги одбиваме обвинувањата на Сашо Мијалков дадени во интервјуто за Македонски весник, во кое користејки класичен спин,

Read More...

Mobile Sliding Menu

error: Content is protected !!